Blog

Közösségi könyvjelzők

Megosztás a Twitter-en
  Üzenőfal Dátum: 01.09.2011  
Ezen az oldalon - kulturált hangnemben - véleményt nyilváníthatnak filozófiai jellegű problémákról és kérdésfeltevésekről. Az üzenőfalon nem csupán az itt olvasható cikkekhez, blogokhoz kapcsolódóan kommunikálhatnak egymással a honlap felhasználói.

Hozzászólások


  - Date: 27.11.2011  
From: András Erdélyi
Gratulálok, nagyon igényes honlap, változatos tartalommal. Várom a vitákat .... :-)

Hozzászólások


  Reply Date: 15.01.2012  
From: Lili Kovács
Úgy érzem, Európában jelenleg nagyon sok minden hat ellene annak, hogy hosszú távon és összefüggésekben gondolkodjunk, mert akkor olyan dolgokra is ráébredünk, s olyan jelenségeket is észreveszünk, amelyek a praktikusság kizárólagos szempontjával egyre nehezebben egyeztethetők össze. A hosszú távú gondolkodáshoz az is kellene, hogy hagyjanak kellő teret a kreatív gondolkodásnak (s ezen most nem a felszínes ötletelést értem). S ezt el kellene kezdeni már az alsófokú oktatási intézményekben is...

Hozzászólások


  Kérdés Date: 26.08.2014  
From: Gábor Hegedű
Tisztelt Professzor úr ! Először is nagyon köszönöm, nagy-nagy élményt és jelentős hiánypótlást jelentett az "Amerika felfedezése és az új globális rend" című Juhász Anikóval közös munkájuk elolvasása. Ennek kapcsán keresem a Tanítványok 2002/2. számban megjelent és a témához közvetlenül kapcsolódó írását. És elnézést az arctalanságért, de nem lehetne Önöktől valahogy közvetlenül megszerezni ?

Hozzászólások


  Reply Date: 27.09.2018  
From: Mária Cindori
Tisztelt Profsszor úr! Kedves kolléga! Figyelemmel kisértem a szabadkai Spengler-előadását amely lenyügöző tudásról és a téma sokrétű átgondolásáról tanúskodott. Az előadás számomra irodalomelméleti és komparatisztikai szempontból újból átgondollandó tételeket vetet fel, de egyben felidézte egyetemi éveimet, amikorn 1969-ben, kulturszociológiai vizsgatételként, Spengler Nyugat alkonyát a belgrádi Kosmos által 1936. és 1937-ben kiadott szerb fordításban olvastam. Azóta a könyv öt kiadása jelent meg szerb nyelven, az utolsó 2010-ben.
A kommentáláshoz vagy válaszadáshoz be kell jelentkezni.


Vissza